Biitsipartyt

Kesätunnelmaiset juhlat keskellä talvea ovat aivan erityisen hauskat. Uikkarit päälle ja bileet käyntiin!

Koristelu

Leikkaa seinälle iso aurinko keltaisesta kartongista. Laita kaikki valot päälle. Juhlatilaan voi lisäksi tuoda muista huoneista muutaman jalkalampun, jotta saa luotua oikein kirkkaan valaistuksen. Jos kotoa löytyy aurinkovarjo, joka mahtuu olemaan auki huoneessa, sen voi pystyttää juhlien ajaksi. Puhalla rekvisiitaksi uimaleluja ja uimapatja. Laita esille puhtaita hiekkaleluja, räpylät ja snorkkelit. Tee seinille ja pöytään värikkäitä kukkia silkkipaperista tai kartongista. Rantameininki ja kirkkaus keskellä kylmää ja pimeää talvea on hauskaa! Löytyisikö vielä sopivaa musiikkia tuomaan rantatunnelmaa?

Juhlapöytä

Nyt ruokaillaan lattialla, jossa on piknik-kori ja alustana viltti. Tee iloisen näköiset juomat, joihin laitat pillit, paperiset aurinkovarjot ja appelsiinilohkot. Käytä kukallisia tai värikkäitä astioita. Vältä kertakäyttöastioita, ne kaatuvat helposti lattialla. Järjestä jäätelöbaari, jossa tarjoillaan eri makuisia jäätelöitä sekä koristeita. Niistä jokainen voi valita mieleisensä annoksen.

Kakku

Hiekkalinnakakku syntyy peruskakkupohjan ohjeella. Paista pellillinen kakkupohjataikinaa ja leikkaa se mallin mukaan. Leikkaa keskustasta iso neliö ja paloittele se neljään osaan. Niistä ja neliön ulkopuolelle jääneistä paloista saat muodostettua osat torneihin. Kostuta ja täytä haluamallasi tavalla. Kuorruta kermavaahdolla, joka on värjätty vaaleanruskeaksi kaakaolla. Ripottele pinnalle suklaanonparelleja tai -rouhetta ”hiekanmuruiksi” ja pystytä jäätelötötterövohvelit torneiksi. Aseta kynttilät varovasti tornien huipulle tai muualle linnaan. Linnan muurit teet suklaavohvelipaloista. Koristeiksi käyvät esimerkiksi suklaanapit tai simpukan muotoiset suklaakonvehdit. Osta uusi muovinen hiekkalapio kakkulapioksi.

Asuvinkkejä

  • aurinkolasit
  • uima-asu
  • shortsit
  • Hawaii-paita
  • leveälierinen aurinkohattu, lippis
  • kukkaköynnös kaulaan
  • uimalasit otsalle
  • pyyhe, saronki-huivi, kylpytakki
  • uimarengas, kellukkeet

Simpukkakutsukortti

Askartele simpukkakortti, joka johdattaa vieraat rantatunnelmaan!
Katso kortin ohje.

 Leikkejä

1. Hiekkaveistokset. Jokainen on vuorollaan muotoilija ja joku toinen”hiekkaa”. Muotoilija asettelee hiekkaa johonkin asentoon, ja toiset arvaavat, mitä se esittää. Valitkaa jokin teema, niin arvaaminen on helpompaa.

2. Hernepussien heitto. Kuka saa eniten pisteitä eli hernepusseja osumaan uimarenkaaseen. Nuoremmat kilpailijat heittävät lähempää tasoituksen vuoksi.

3. Vesipyssyammunta. Asettele kylpyhuoneeseen pieniä, kevyitä maaleja, jotka kaatuvat, jos vesiroiskeet osuvat niihin. Jokainen kokeilee vuorollaan taitojaan kylppärin ovelta.