Huovutettu patakinnas

Kätevä kädensuoja

Huovutettu patakinnas on paksu ja se suojaa kättä kuumalta tehokkaasti. Villa eristää lämpöä hyvin eikä pala kuumaa pataa nostettaessa.

Ohje: Elina Hiltunen

Mitat ennen huovutusta: korkeus 48 cm, leveys 21 cm

Lanka: Novita Natura kaksinkertaisena (100 % villaa, 50 g »105 m)

Menekki: 175 g

Puikot: sukkapuikot nro 7 tai käsialan mukaan

Neuletiheys (ennen huovutusta): 12 s/10 cm ja 18 krs/10 cm

Tee näin

Luo 52 silmukkaa. Jaa silmukat neljälle puikolle (13 kullekin). Neulo 40 krs sileää.

Merkitse seuraavalla kerroksella peukaloaukko I ja II puikoille seuraavasti: neulo I puikon alusta ensin 4 s ja neulo sitten seuraavat 18 s erivärisellä langalla. Siirrä erivärisellä neulotut silmukat takaisin vasemmille puikoille ja jatka sileää.

Neulo 30 krs ennen kärkikavennuksia.

Kärkikavennukset: (yhteensä 4 s joka kerroksella) Ylivetämiskavennus I ja III puikon alussa (1 s neulomatta, seuraava neulotaan ja edellinen vedetään toisen yli) ja yhteenvetämiskavennus II ja IV puikon lopussa (2 s oikein yhteen). Tee kavennukset jokaisella kerroksella, kunnes jäljellä on 8 s. Vedä sitten lanka kaikkien silmukoiden läpi.

Peukalo: Poista merkkilanka ja poimi silmukat puikoille, lisäksi 1 s molemmista reunoista = 38 s. Neulo 4 krs sileää. *Tee nyt ylivetämiskavennus I ja III puikon alussa ja yhteenvetämiskavennus II ja IV puikon lopussa. Neulo 2 krs sileää.* Toista *-* 4 kertaa. Tee nyt kavennus kuten edellä. Neulo 1 krs sileää. Tee seuraavilla 2 kerroksella kavennus kuten edellä. Kun jäljellä on 10 silmukkaa, katkaise lanka ja vedä lanka loppujen silmukoiden läpi. paitsi vedä lanka kaikkien silmukoiden läpi, kun jäljellä on 6 s.

Ripustuslenkki: Virkkaa 20 ketjusilmukkaa patakintaan alareunaan. Kiinnitä lenkki piilosilmukalla lenkin aloituskohtaan. Päättele katkaisemalla lanka ja vetämällä se läpi viimeisestä silmukasta.

Päättele langanpäät.

Huovutus: Pese patakinnas 60 °C pyykin, vaikkapa pyyhkeiden mukana. Patakinnas venytetään haluttuun muotoon märkänä.


Ladattavat tiedostot

Huovutettu patakinnas