Heijastinpipo ja -lapaset

Anna lahjaksi heijastinlapaset tai -pipo heille, joista välität. Heijastin on halpa henkivakuutus maassa, jossa puolet vuodesta on enemmän tai vähemmän pimeää. Talviasusteet lämmittävät lahjansaajaa talven kylmyydessä.

Kaupunkikäytössä heijastinliivi ei välttämättä ole se mukavin vaihtoehto ja roikkuvat heijastimet jäävät helposti kiinni eri paikkoihin tai hukkuvat. Erilaiset heijastinkankaasta leikatut kuviot ommeltuina käsineisiin ja pipoon tekevät niistä persoonallisia ja lisäksi tekevät elämäsi tärkeiden ihmisten arjesta vähän turvallisempaa. Heijastinkankaan reunoja ei tarvitse huolitella, sillä se ei purkaudu. Tässä on nopeatekoinen lahja, joka onnistuu pienellä avustuksella myös lapsilta. Askarrelkaa yhdessä vaikka koko perheelle yhteensopivat heijastinpipot!

Tarvitset:

Lapaset ja/tai hatun, heijastinkangasta (ja/tai -nauhaa), perusompelutarvikkeet

Tee näin:

  1. Neulo lapaset tai pipo esimerkiksi Marttojen ohjeilla, käytä vanhoja asusteita tai osta ne kaupasta.
  2. Leikkaa heijastinkankaasta erilaisia kuvioita ja ompele pienin pistoin haluamaasi kohtiin kiinni.
  3. Valmis!

Ohje: Suvi Laurila

Vinkki! Voit myös käyttää erilaisia heijastinnauhoja tai -lankaa. Heijastinnauhoilla saa helposti tehtyä erilaisia geometrisia kuvioita ja mikäli neulot talviasusteet itse, voit käyttää heijastinlankaa erilaisiin raitoihin ja kirjoneulekuvioihin. Voit kirjailla heijastinlangalla myös haluamanlaisiasi kuvioita erilaisin pistoin valmiisiin asusteisiin.

Vinkki! Leikkaamalla heijastinkankaasta ohuita suikaleita tai käyttämällä heijastinlankaa voit tehdä pipoon myös heijastintupsun.

Huom! Varmista, että täyttääkö käyttämäsi heijastinkangas, -nauha tai -lanka heijastimelle asetetut laatuvaatimukset.