Ohjaajille

Mikä on Junnukokki-kerho?

Junnukokki-kerhoissa kerholaiset opettelevat arjen tärkeitä taitoja, kuten ruoanlaittoa ja kodinhoitoa. Perustaidot tulevat tutuiksi yhdessä pilke silmäkulmassa ja uteliaasti puuhaten. Ruoanlaiton rinnalla opitaan esimerkiksi, miten keittiössä toimitaan energiatehokkaasti ja mitkä ovat keittiön ulkopuolella tärkeitä kestävän arjen tekoja. Kokoontumisajat sovitaan joustavasti. Kerho voi kokoontua, vaikka kerran kuukaudessa tai jopa viikoittain. 

Keittiössä oppimisen lisäksi Pikkukokki-kerhossa voidaan keskustella muun muassa rahankäytöstä, kuluttamisesta sekä muista hyvän arjen opeista. Suunnittele ja sovella kerhokertoja makusi mukaan. Hyödynnä ohjaajan opasta mielesi mukaan esimerkiksi tulostamalla tarpeellisia osioita kerhotilan seinille tai osallistujille jaettavaksi. Inspiroidu Junnukokki-sivustosta, rikasta materiaalia omilla ideoilla ja jaa niitä anteliaasti muiden kerhonvetäjien kanssa. Tartu hetkeen ja käytä tila. 

Ohjaajien koulutukset

Marttapiirit järjestävät martoille Junnukokki-kerhon ohjaajien koulutuksia. Tilaisuuksissa keskustellaan lasten kanssa työskentelystä, lasten kohtaamisesta, käydään läpi kerhoaineistoja ja suunnitellaan yhdessä kerhoja. Kysy lisää omasta piiristä.

Nettivinkkejä

Näiltä sivuilta löydät lisätietoa ja vinkkejä ravitsemuksesta ja lasten ruokailusta sekä ruokakasvatuksesta!

Aineistoja Junnukokki-kerhon vetäjille

Junnukokki-ohjaajan opas

Kaikki Junnukokki-kerhon materiaalit

Turvallisesti Junnukokki-kerhossa

Marttajärjestön kaikessa toiminnassa lähdetään siitä, että osallistuminen on turvallista. Erityisen tärkeää turvallisuuden varmistaminen on silloin, kun mukana on lapsia. Marttayhdistysten järjestämissä Junnukokki-kerhoissa turvallisuuteen liittyvät
asiat suunnitellaan etukäteen. Näin voidaan ehkäistä läheltä piti -tilanteita ja tiedetään, miten toimitaan, jos kerhossa sattuu jotain yllättävää.

Kerhojen turvallisuussuunnitelmalomakkeeseen kirjataan asiat, jotka kerhonohjaajien pitää käydä läpi ennen kerhon aloitusta. Lomake käydään läpi aina, kun kerhonvetäjä tai kerhotila vaihtuu, ja muutenkin vähintään kerran vuodessa.

Junnukokki-kerhon ohjaajan oppaasta löytyy lisätietoa kerhon turvallisuudesta.

Junnukokki-kerhon turvallisuussuunnitelma

Hauskoja kerhohetkiä!