Juhlasuunnittelu

Kotona vietetään ristiäisiä, rippijuhlia, valmistujaisia, syntymäpäiviä ja muita perinteisiä perhejuhlia. Ystäviä ja sukulaisia on mukava kutsua vierailulle myös ilman erityistä syytä.

Kodin juhlat -sivustolla saat hyviä vikkejä onnistuneiden juhlien järjestämiseen.

Juhlien suunnittelu on mukavaa, siinä lapsetkin voivat olla mukana. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin. Näin vältät viime hetken paniikin. Juhlien järjestäjän kalenteri auttaa sinua aikatauluttamaan juhlien suunnittelua. Tee järjestelyille, ostoksille ja ruoanvalmistukselle aikataulu. Mieti, mitä teet itse ja mitä ostat valmiina.

Laadi kukkarolle sopiva budjetti. Tarjottavat voi myös jakaa. Se vähentää työmäärääsi ja pienentää rahan menoa. Yksi tuo leipää, toinen tekee salaatin, kolmas leipoo piirakan. Muistuta kaikkia kokkaajia hyvästä elintarvikehygieniasta huolehtimisesta.

Päätä ketä juhliin kutsutaan. Pieni tuttu vierasjoukko kutsutaan kokoon soittamalla, mutta isommalle määrälle ja virallisempaan tilaisuuteen lähetetään kutsukortit. Mitä suuremmat juhlat, sitä aikaisemmin kutsut lähetetään. Kuukausi on sopiva aika. Kutsussa voi pyytää vastausta, jotta tiedät varautua oikeaan vierasmäärään. Samalla vieraat voivat ilmoittaa mahdolliset eritysruokavalionsa. Usein ex tempore -juhlat ovat kaikkein hauskimpia. Päätä juhlista vaikka samana päivänä.

Järjestä kotiisi lisätilaa ja lainaa tarvittaessa astioita, jos omat astiat eivät riitä koko seurueelle. Juhlien alla siivoa vain välttämätön. Vieraille tärkeintä on tavata toisiaan ei se, oletko ehtinyt pyyhkiä pölyt kaappien sisältä. Siivouksen jälkeen luo juhlantuntua koristelemalla kotiasi.

Muista juhlaetiketti valitessasi vaatteita, tehdessäsi kattausta ja seurustellessasi vieraiden kanssa. Rennoissa juhlissa, älä kuitenkaan ota etikettiä liian vakavasti.

Aina on aihetta juhlaan!