Pajunkissaluuta

Pieni pääsiäisluuta koristaa kotioven.

Teksti ja kuvat Terhi Hällström

Pajunkissaluuta valmistuu yksinkertaisista materiaaleista. Luudanvarsi koristellaan villalankakerän jämillä; tässä työssä käytettiin kolmea eriväristä lankaa. Kuvan varsi tehtiin vadelmapensaan oksasta, mutta mikä tahansa keppi käy. Muistathan jokaisenoikeudet materiaaleja kerätessäsi.

TARVIKKEET

  • sekatöörit eli oksasakset
  • sakset
  • kumilenkki
  • villalankaa (yhtä tai useampaa väriä)
  • pajunkissan oksia (pituus 15–20 cm)
  • keppi (pituus n. 30 cm)

TEE NÄIN

Leikkaa sekatööreillä pajunkissan oksat suunnilleen samanmittaisiksi (15–20 cm.) Asettele oksat kimpuksi ja pyöräytä se kiinni kumilenkillä.

Työnnä keppi kimpun keskelle pajunoksien lomaan, noin 5 cm:n syvyyteen.

Leikkaa villalangoista 3 noin 60 cm:n mittaista pätkää. Kieputa kaikkia kolmea lankaa yhtä aikaa kumilenkin päälle tiiviisti, niin että se jää piiloon. Päättele napakalla umpisolmulla. Leikkaa ylimääräiset langanpätkät pois.

Koristele luudanvarsi villalangalla. Kiepauta langanpätkää muutamia kertoja varren ympärille. Aseta langan toinen pää kulkemaan varren ympäri kieputettavan langan alle.

Tee koristeesta niin leveä kuin haluat, ja päättele solmimalla langanpäät yhteen napakalla umpisolmulla. Leikkaa ylimääräiset langanpätkät pois. Tee varteen niin monta koristetta kuin silmää miellyttää.

Tee varren päähän kolmella langanpätkällä koristeosa kuten edellä. Päättele langat umpisolmulla, mutta älä katkaise langanpäitä, vaan tee niistä ripustuslenkki. Pyöräytä lopuksi koristeiden solmut luudanvarren takapuolelle.

VINKKI: Somista luuta pääsiäistipuilla. Liimaa ne esim. kuumaliimalla pajunkissojen lomaan.

Tulostettava ohje