Ystävänpäiväsukat

Pälkäneen Martat kutsuvat myös muut martat ja marttayhdistykset neulomaan ystävänpäiväsukkia. Sukat voi antaa lahjaksi marttaystävälle tai ystävälle, jonka kutsuu mukaan Marttoihin. Ja saa nämä ihanat sukat pitää itselläänkin.

Ohje: Pälkäneen Martat

Varren kuvio toistuu 8 s sarjoissa, eli voit luoda käsialallesi ja langalle sopivan määrän silmukoita, kunhan silmukoiden yhteismäärä on kuvion alkaessa kahdeksalla jaollinen. Mallisukka on normaalipohkeinen ja lankana on Gjestal Janne (50g = 100 m), jonka puikkosuositus on 4-4,5. Jannen sijaan voi käyttää esim. Novita 7 veljestä tai Muumitalo -lankaa. Tarvitset noin neljä 50g kerää vaaleanpunaista ja yhden 50g kerän valkoista Jannea.

Luo 60 silmukkaa. Tee resori kaavion 1 mukaan. Kun resorikaavio on toistettu 4 kertaa, neulo kerros oikeaa ja lisää sen aikana 1 s /puikko. Kuvion alkaessa työssä on yhteensä 64 silmukkaa.

Tee varsi kaavion 2 mukaan. Kun kuvio on valmis, neulo kerros oikeaa ja kavenna sen aikana 2 s/puikko. Työssä on nilkkaresorin alkaessa 56 silmukkaa. Toista nilkkaresoriin kaavio 1 kaksi kertaa.

Tee ristiinvahvistettu kantapää. Jos tarvitset apua kantapään tekoon, löydät ohjeet Marttojen perussukan ohjeesta.

Tee kantapään jälkeen tehdään kiilakavennus kaventaen 1 s molemmin puolin joka kerroksella aina 1. ja 4. puikoilla. Neulo 2. ja 3. puikoilla neulotaan oikeaa 10 kerroksen ajan. Tämän jälkeen tehdään kaavion 2 reikäkuvio (kuviorivit 14-23) sukan päälle keskelle puikkojen vaihtumiskohtaan. Voit siirtää hetkeksi silmukat samalle puikolle. Katso, että kuvion keskikohta on sukan keskellä). Reikäkuvion jälkeen neulo 5 kerrosta oikeaa ja toista reikäkuvio. Tee vielä kolmas reikäkuvio sukkaan viiden oikean kerroksen jälkeen.

Kun sukan terä on halutun mittainen, tee nauhakavennus kärkeen.

Tulosta ohje