Koukuttu tyynynpäällinen

Koukkuaminen on mukavaa vaihtelua perinteiselle virkkaamiselle.
Kaksipäisellä tunisialaisella virkkuukoukulla saat luotua hauskaa ja tiivistä pintaa.
Kahden erivärisen langan käyttö antaa tuotteelle uuden ilmeen.
Ohjeessa käytetty valkoinen lanka hillitsee Marttaraidan pirskahtelevaa värimaailmaa ja tyyny sopii monenlaiseen sisustukseen.

Kokeile koukkuamista erilaisin väriyhdistelmin ja löydä oma suosikkisi!

KOUKUTTU TYYNYNPÄÄLLINEN

TARVIKKEET
Novita 7 Veljestä Marttaraita (tai muu monivärinen 7 Veljestä -lanka) / 150g
Novita 7 Veljestä valkoinen (011) / 100g
Novita tunisialainen koukku 6.00 mm

KOKO Valmiin neuleen mitat 40 x 40 cm
TIHEYS 15 s = 10 cm
ALKUPERÄINEN SUUNNITTELIJA JA OHJE Sisko Sälpäkivi / Novita

TEE NÄIN
Virkkaa valkoisella aloitusketjuksi 120 ketjusilmukkaa (kjs) ja sulje piilosilmukalla (ps) renkaaksi.

Aloita koukkuaminen poimimalla silmukat aloitusketjusta: työnnä koukku toiseen kjs:aan koukusta laskien, ota lanka koukulle ja vedä se silmukan läpi. Koukulla on nyt 2 s:aa. *Työnnä koukku seuraavaan kjs:aan, ota lanka koukulle, vedä se silmukan läpi*, toista *–* vielä 29 kertaa. Koukulla on nyt 32 s:aa.

Käännä työ ja jatka koukkuamista koukun toisella päällä, monivärisellä langalla.
Päätä edellä poimitut s:t seuraavasti: ota monivärinen lanka koukulle ja vedä se ensimmäisen silmukan läpi. *Ota lanka taas koukulle ja vedä se 2 silmukan läpi*. Toista *–* kunnes koukulla on jäljellä 2 s. Käännä työ ja vedä 2 s koukun toiseen päähän.
Jatka silmukoiden poimimista valkoisella kuten aiemmin noin 30 s:n verran, käännä työ ja jatka monivärisellä langalla päättelyä koukun toisella päällä. Jatka vastaavasti kerros loppuun.

Jatka koukkuamista spiraalina eli jatka suoraan seuraavalle kerrokselle. Poimi valkoisella seuraavasta pystysuuntaisesta valkoisen värisestä langasta (heti alla olevasta) uusi silmukka koukulle. Poimi pystylangoista vielä noin 30 s. Käännä työ ja jatka koukkuamista koukun toisella päällä. Koukkuaminen kannattaa tehdä pätkissä, koska työ tehdään suljettuna.

Jatka koukkuamista tähän tapaan noin 40 cm. Tee sitten päättelykerros valkoisella: työnnä koukku edellisen krs:n toisesta pystysilmukasta läpi, ota lanka koukulle ja vedä pystysilmukan sekä koukulla olevan silmukan läpi (= piilosilmukka),* työnnä koukku seuraavan pystysilmukan läpi, ota lanka koukulle ja vedä pystysilmukan sekä koukulla olevan silmukan läpi (= piilosilmukka)*, toista *–* kerros loppuun.

Viimeistely
Ompele tyynynpäällisen toinen pää kiinni niin, että kerroksen vaihtumiskohta tulee taitteelle. Laita sisustyyny päällisen sisään ja ompele toinen pää kiinni.

Voit halutessasi tulostaa ohjeen täältä: Koukuttu tyyny – Marttaraita

Ohjeen muokkaus ja kuvat: Riikka Karppinen