Sateenvarjokassi

Kierrätysidea sateenvarjoille

Kassi on valmistettu rikkinäisestä sateenvarjosta. Sateenvarjon rungon hajottua kankaasta saa hyvän kassin vaikkapa ruokaostoksia varten.

Tee näin

Pura sateenvarjokangas irti sateenvarjon rungosta. Irroita myös kiinitysnauha.

Silitä kangas tarvittaessa miedolla lämmöllä.

Aseta kaavat nuppineuloilla kiinni kaksinkerroin taitetulle kankaalle ja leikkaa n. 1 cm saumavarat. Voit myös leikata kankaan kahtia keskisaumaa myöten ja leikata näin erikseen kaksi samanlaista kassin mallia yksinkertaiselta kankaalta. Jos kankaassa on suuri kuvio, kannattaa ensin suunnitella kuvion kohdistus.

Ompele ensin sivusaumat yhteen. Laita oikeat puolet vastakkain ja ompele suoralla ompeleella. Huolittele sitten siksakilla.

Ompele seuraavaksi pohja siten, että kassin sivut käännetään n. 6 cm keskelle päin. Ompele pohjaan useampi ommel, jolloin pohjasta tulee kestävämpi. Huolittele sauma lopuksi siksakilla.

Ompele kassin sankojen kapeat päät yhteen suoralla ompeleella ja huolittele siksakilla. Ompele sankojen reunat siksakilla, samoin kassin suu. Käännä sankojen reunat ja kassin suu nurjalle puolelle ja ompele suoralla ompeleella. Voit ommella myös vinokantin sankojen ja kassin suun reunaan. Käännä lopuksi sangat leveyssuunnassa kahtia ja ompele ylhäältä muutaman sentin mitalta yhteen.

Ompele kiinitysnauha keskelle kassin suuta, yläreunaan.

Ohje: Minna Uotinen


Ladattavat tiedostot:

Sateenvarjokassi

Sateenvarjokassin kaava