Sadonkorjuukortit

Ohje: Laura Hakkarainen

TARVIKKEET
Näitä tarvitset ainakin: Korttipohjia (A6), sakset, puikkoliimaa, PVA-liimaa, esim. EriKeeper.
Näitä materiaaleja voit käyttää: Nappeja, puuvillakangasta, säkkikangasta, kirjansivuja ja vesivä-rejä, lankaa, värikartonkia tai -paperia, kuviopaperia, askartelusilmiä.

HERUKKAKORTTI

 1. Liimaa puikkoliimalla korttipohjan päälle hieman korttipohjaa pienempi pala kuviopaperia, säkkikangasta tai taustattua* kuviollista puuvillakangasta.
  *Kankaan taustaaminen: Levitä kopiopaperille puikkoliimaa tasaisesti joka kohtaan. Aseta kangas paperin päälle ja painele kiinni tiiviisti. Aseta taustattu kangas kuivumaan esim. pai-navan kirjan alle tasaiselle alustalle. Anna kuivua kunnolla ennen kuin käyt leikkaamaan sitä.
  Paperilla taustattu kangas on kätevämpää askartelussa kuin tavallinen kangas: taustapuolen paperille on helppo piirtää lyijykynällä mallikuviota, siitä on helpompi leikata tarkkoja kuvioita ja lisäksi liima levittyy paremmin paperille kuin kankaalle.
 2. Leikkaa mallin mukaan kartongista tai paperista herukan lehtiä haluamasi määrä ja sommittele ne pohjan päälle. Liimaa paikoilleen puikkoliimalla. Piirrä halutessasi lehtiruodit värikynällä.
 3. Sommittele napit herukkatertun muotoon ja liimaa ne kiinni PVA-liimalla. Napit voi myös ommella kiinni korttiin.
  Nappien sijasta voi käyttää esim. puolitettuja puuhelmiä, rypistettyjä väripaperipalloja tai kartongista leikattuja ympyröitä. Voit myös kastaa sormenpään askartelumaaliin ja painella sormenjälkiä marjoiksi.

JUURESKORTTI

 1. Liimaa puikkoliimalla korttipohjan päälle hieman korttipohjaa pienempi pala kuviopaperia, säkki- tai muuta kangasta.
 2. Leikkaa kaavojen avulla porkkana, punajuuri ja punajuuren naatti. Materiaalina voi käyt-tää väripaperia, kartonkia, taustattua kangasta (ks. herukkakortin ohjeen kohta 1) tai vaikkapa vanhan kirjan sivuja, jotka on värjätty vesivärillä.
  Irrota kirjan sivu, laita se voipaperin tai muovin päälle ja laveeraa sivu kauttaaltaan siveltimellä ja vesivärillä. Käytä vettä runsaasti. Anna paperin kuivua ennen kuin käyt leikkaamaan ja liimaamaan sitä.
 3. Leikkaa vihreästä langasta pätkiä ja liimaa ne porkkanan ja punajuuren yläosaan, taustapuolelle. Voit myös leikata tai repiä suikaleita vihreästä paperista. Liimaa porkkana ja punajuuri puikkoliimalla vierekkäin korttipohjalle. Liimaa punajuuren naatti siten, että langanpätkät jäävät osittain sen alle.
 4. Hauskan lasten kortin saat, kun liimaat juureksille askartelusilmät ja piirrät niille iloiset suut.