Nappihelmet

Helppo ja hauska koruidea

Napeista saa nopeasti hauskan kaulakorun. Voit halutessasi käyttää korussa vanhoja nappeja esimerkiksi rikkinäisistä takeista ja kauluspaidoista.

Tarvikkeet

  • Nappeja halutusta pituudesta riippuen 25–30 kpl, sekä pieniä puuhelmiä
  • Virkkuukoukku nro 1.

Nappien reiät ovat usein pienet, mutta niitä voi suurentaa pyörittämällä virkkuukoukun vartta napinreiässä, reikä suurenee ja virkkaus sujuu helpommin.

Tee näin

  1. Jätä alussa virkkauslankaa solmimista varten 5–10 cm. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa.
  2. Kiinnitä ensimmäinen nappi venyttämällä ketjusilmukkaa niin pitkäksi, että saat vedettyä sen ensimmäiseen napinreikään. Virkkaa seuraava silmukka toiseen napinreikään. Venytä seuraava ketjusilmukka niin, että saat vedettyä sen napin reunan yli.
  3. Virkkaa 6 tiukkaa ketjusilmukkaa ja venytä kuudes ketjusilmukka 2–3 cm mittaiseksi. Pujota venytetty ketjusilmukka pienen puuhelmen läpi ja kiinnitä se virkkaamalla.
  4. Virkkaa vielä 6 tiukkaa ketjusilmukkaa ja kiinnitä seuraavat napit ja puuhelmet samalla tavoin. Tarkista, että kaikki napit virkataan oikea puoli ylöspäin.
  5. Kun helmet ovat mielestäsi riittävän pitkät, virkkaa viimeisen puuhelmen jälkeen 3 ketjusilmukkaa. Päätä virkkaus ja jätä 5–10 cm lankaa solmintaa varten. Katso, että kaikki napit ovat oikein päin ja solmi langat tiukasti 2–3 solmulla yhteen.

Voit halutessasi jättää puuhelmet pois.


Ladattavat tiedostot

Nappihelmet