Viidakkojuhlat

Viidakkosynttäreillä ei kannata säikähtää, vaikka leijonat ärjähtelevät tai pantterit karjahtelevat. Entä mitä kummaa on lautasella – sehän näyttää ihan ötökältä! Uskallatko maistaa?

Kakku

Viidakkoon käy hyvin muffineista tehty toukkakakku. Varaa muffineita yhtä monta kuin on juhlijoita. Ota paperikääreet pois ja leikkaa muffineihin tasainen pinta. Käännä leivonnaiset ylösalaisin ja asettele pitkän toukan muotoon tarjottimelle. Voit halutessasi halkaista, kostuttaa ja täyttää ne kuin pienet täytekakut. Kuorruta toukan osat värjätyllä kermavaahdolla. Varaa toukan pääksi isoin muffini, joka on tarkoitettu päiväsankarille. Lakritsanauhasta tai suklaatikuista saat tuntosarvet ja englanninlakuista silmät. Voit vielä ripottaa toukan pinnalle suklaarouhetta tai kookoshiutaleita.

Juhlapöytä

Löytyisikö kaapista kukikas tai lehtiaiheinen pöytäliina? Tai villimpi pantterikuvioinen kangas? Asettele ötököiden ja toukkien muotoisia irtokarkkeja kulhoon. Viidakkoteemaan sopivat hyvin myös hämähäkkileivokset. Ne syntyvät helposti bebeleivoksista, joihin tehdään karkeista hämähäkkejä päälle: Laita ensin ötökän jalat lakunauhan pätkistä ja niiden päälle keho ja pää irtokarkeista. Pursota hiukan kermavaahtoa leivoksen pinnalle ennen koristelua, jos osat eivät muuten pysy paikoillaan.

Asut

Viidakkojuhliin sopivat kaikki eläinaiheiset vaatteet ja eläinkuvioiset tekstiilit. Kartongista askarrellaan apinanaamareita tai puolet kasvoista peittäviä kissapetojen silmänaamioita. Kasvomaalauksilla voi juhlijoista loihtia pikkutiikereitä ja -leijonia.

Koristelu

Viidakkojuhlien värikoodi on tietenkin iloisen vihreä. Viidakkotunnelmaa voi luoda tuomalla ruokailutilan ympärille huonekasveja. Nosta osa kasveista jakkaroiden ja pöytien päälle, niin ne tuntuvat korkeammilta. Kauniisti asetellut hedelmäkorit käyvät rekvisiitaksi, samoin paperikukat. Tuo viidakkoon pehmoeläimet ja -linnut sekä leikkikäärmeet ja -ötökät, jos niitä lelukorista löytyy. Vihreästä paperista voi leikellä isoja lehtiä seinille; ota mallia vaikka peikonlehdestä. Tummasta kartongista leikataan tassunjälkiä, jotka kiinnitetään sinitarralla lattiaan. Juhlavieraat voivat tassutella jälkiä pitkin.

VINKKI!
Eläinten muotoisilla piparkakkumuoteilla voi leikata kinkusta tai juustosta koristeita leipien päälle. Leipä- tai kakkuviipaleitakin voi leikata samoilla muoteilla.

Leikkejä

  1. Järjestä villieläinaiheinen tietokilpailu. Mikä eläin on nopein, mikä painavin, mikä pisin jne. Voit yhdistää sen myös seikkailurataan, jos juhlitte ulkona. Jokaisella seikkailuradan pisteellä on joku tehtävä ja eläinkysymys vastattavaksi.
  2. Kasvin istutus. Varaa pieni saviruukku kullekin juhlijalle ja kasvin tai kukan siemeniä. Anna jokaisen laittaa vähän multaa ruukkuun ja istuttaa siemenet. Vieraat saavat viedä ruukut mukanaan kotiin. Anna ohjeet kuinka hoitaa ja kastella. Minkähän kasvin siemeniä ruukussa oli, salaisuus selviää vasta kun näkee mitä sieltä kasvaa?
  3. Apinan hännän nappaus. Leikkaa kangassuikale jokaista vierasta varten. Kiinnitä suikale pyykkipojalla tai teipinpätkällä jokaisen vieraan takamukseen. Nyt kaikki yrittävät napata itselleen niin monta häntää kuin mahdollista! Toisen kädestä ei häntiä saa ottaa, vaan pelkästään takamuksesta. Kun kenelläkään ei ole enää omaa häntää jäljellä, peli päättyy. Voittaja on se, jonka kädessä on eniten muilta napattuja häntiä.
  4. Eläinlaulujen levyraati. Soittakaa suosikkieläinlaulujanne ja antakaa niille pisteitä. Mikä biisi voittaa?

    Palmukortti
    Viidakon villit vieraat kutsutaan kokoon hapsulehtisellä palmukortilla.
    Katso ohjeet korttiin