Koristeltu munakenno

Kauniisti koristeltu munakenno on mukava pääsiäistervehdys. Kennon sisälle voi laittaa tipuja, suklaamunia, koristeltuja pääsiäismunia tai vaikkapa raakoja kananmunia ja suosikkileivonnaisen reseptin.

Ohje ja mallityöt: Laura Hakkarainen

Kennon koristelussa voi ja kannattaa käyttää luovuutta – koristeeksi kelpaa melkein mikä vain.

  • Kennoon voi liimata koristeellista paperia, tarroja, höyheniä, nauhoja, pitsiä, nappeja, tipuja, valokuvia, tekokukkia tai edellisvuoden pääsiäiskortista leikatun pupun kuvan.
  • Rasian päälle tai sisälle voi liimata käsin tekstatun tai tietokoneella kirjoitetun pääsiäisrunon, -tervehdyksen tai virpomalorun.
  • Innokas leipuri ilahtuu tuoreista kananmunista. Rasian kanteen tai sen sisälle voi liimata pääsiäisleivonnaisen kuvan ja reseptin. Jos ei raaski leikellä lehtiä tai keittokirjaa, voi reseptin skannata tai ottaa siitä valokuvan ja sitten tulostaa sen.
  • Kanankasvattaja voi lahjoittaa lähipiirilleen omien kanojen munia itse koristelluissa kennoissa. Jos haluaa munalahjasta erityisen persoonallisen, voi rasian kanteen liimata munat pyöräyttäneiden kanojen valokuvat.
  • Paperi- ja kartonkikoristeet kannattaa kiinnittää puikkoliimalla. Isommat koristeet pysyvät kiinni PVA-liimalla (esim. Eri-Keeper).