Pienillä asioilla juhlatunnelmaa

Kun juhlien suuret linjat on saatu ojennukseen, on juhlien järjestäjillä aikaa keskittyä yksityiskohtiin. Pienillä asioilla voi nostaa juhlatunnelmaa ja tehdä juhlatilaan tarvittavan loppusilauksen.

Pöytäliinat

Pöytäliina luo juhlavan tunnelman. Valitse pöytäliina oman makusi ja juhlan luonteen mukaan. Myös käytettävät astiat voi ottaa liinan valinnassa huomioon, jos pyrkii harmoniseen kokonaisuuteen. Noutopöytään kannattaa valita yksivärinen liina, esimerkiksi vaalea, jolloin liina ei vie huomiota ruoista. Silitä liina ennen pöydälle laittoa. Voit silittää liinaan myös etukäteen, mutta laita se siinä tapauksessa esimerkiksi oven päälle, jotta se pysyy suorana. Viime hetken rypyt voi halutessaan poistaa suihkuttamalla siihen kevyesti vettä.

Lautasliinat

Jos saapuu paljon vieraita, ovat kertakäyttöiset lautasliinat hyvä ratkaisu, sillä usein ei kangasliinoja löydy suurelle joukolle. Valitse lautasliinat muuhun kattaukseen ja pöytäliinaan sopivaksi. Jos tahdon taitella lautasliinat, valitse vahvempia lautasliinoja, sillä ohuet eivät tahdo pysyä muodossaan. Kangasliinat ovat juhlavat, joten voit hyvin käyttää niitä jos kotoa löytyy. Ne on hyvä silittää tai mankeloida ennen käyttöä.

Hopeiset ruokailuvälineet

Onko sinunkin kaapissasi perintöhopeat? Juhlat ovat oiva syy kaivaa ne esiin ja ottaa käyttöön. Kiillota hopeat tarvittaessa jo hyvissä ajoin ennen juhlia. Tee sitä vaikka musiikin kuuntelun tai television katselun lomassa. Hopeat suositellaan pestäväksi käsin, mutta jos hopeat jäävät sen takia käyttämättä, voi niitä silloin tällöin myös laittaa astianpesukoneeseen. Astianpesukonetta käytettäessä on kuitenkin hyvä varmistaa, että hopeat eivät kosketa tavallisia aterimia. Hopeiset aterimet tummuvat, jos ne pestään yhdessä ruostumattomien teräsaterimien kanssa.