Kerätään yhdessä Marttametsä!

Haluatko olla mukana pysäyttämässä luontokatoa ja vaikuttaa omalta osaltasi siihen, että metsät lajeineen säilyvät tulevillekin sukupolville? Tule kanssamme perustamaan Marttametsää!

Mikä on Marttametsä?

Luonnonperintösäätiö ja Martat keräävät varoja Marttametsäksi nimettävän luonnonalueen suojeluun. Marttametsä-kampanjallaan Martat pyrkivät paitsi keräämään varoja Marttametsän hankintaan, myös kasvattamaan tietoisuutta metsien tärkeydestä ja niiden säilyttämisestä. Metsät ovat elintärkeitä ekosysteemejä, jotka tarjoavat meille raikasta ilmaa, puhtaita vesivaroja ja elinympäristön monille eläin- ja kasvilajeille. Metsät myös sitovat hiilidioksidia, mikä on keskeistä ilmastonmuutoksen torjumisessa.

Luonnonperintösäätiön suojelutyötä ohjaavat arvot:

 • Uhanalaisimman luonnon suojeleminen
 • Elämän monimuotoisuuden säilyttäminen
 • Metsien kauneuden ja koskemattomuuden merkityksen korostaminen.

Kuinka voit auttaa?

Osallistuminen Marttametsä-keräykseen on helppoa. Lahjoittamalla valitsemasi summan keräykseen olet mukana hankkimassa luonnonaluetta, jolle Luonnonperintösäätio takaa luonnonsuojelulain mukaisen pysyvän rauhoituksen. Alkuperäisluonto on tärkeä omana itsenään, rauhaan jätettynä, ja juuri vanhoissa metsänytimissä elää valtaosa uhanalaisista lajeista.

Jokainen keräykseen lahjoitettu euro auttaa ylläpitämään metsiemme terveyttä ja monimuotoisuutta. Voit myös osallistua kampanjaan jakamalla tietoa Marttametsä-keräyksestä some-kanavillasi ja levittää näin tärkeää sanomaa eteenpäin.

Tule mukaan!

Osallistu keräykseen haluamallasi tavalla:

 1. Antamalla läheiselle luontoa suojelevan lahjan, palan Marttametsää. Voit valita joko 5 €, 10 €, 20 €, 50 € tai 100 € arvoisen lahjan. Saat valintasi mukaan sähköisen tai painetun kortin lähetettäväksi lahjan saajalle.
  • Hanki sähköinen lahja täältä (linkki vie Luonnonperintösäätiön sivulle).
  • Hanki painettu lahjakortti täältä (linkki vie Luonnonperintösäätiön sivuille).
 2. Lahjoittamalla Luonnonperintösäätiön keräyssivun kautta
 3. Lahjoittamalla tekstiviestin kautta. Lähetä viestinä valitsemasi summa, joko 1, 5, 10, 20, 30 tai 40 €, ja teksti MARTTAMETSÄ numeroon 16588.
  • Esimerkki: Kun haluat lahjoittaa 5€ Marttametsäkeräykseen, lähetä tekstiviesti 5E MARTTAMETSÄ numeroon 16588.
 4. Lahjoittamalla Mobile Payn kautta numeroon 55080. Klikatessasi numeroa kännykällä, avautuu MobilePay-sovellus automaattisesti oikein tiedoin. Numero ohjaa lahjoituksen Luonnonperintösäätiön lahjoitustilille.
 5. Tekemällä tilisiirron Luonnonperintösäätiön lahjoitustilille:
 • Kirjoita saajaksi Luonnonperintösäätiö
 • Siirrä valitsemasi summa lahjoitustilille FI78 5494 0950 0224 93
 • Käytä viitenumeroa 210845

Kiitos, että olet mukana Marttametsä-keräyksessä!

Marttametsä-kampanja avattiin marttajärjestön 125-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Juhlavuotta vietetään vuonna 2024. Marttametsäkeräys on avattu toukokuussa 2023 ja se jatkuu vuoden 2024 loppuun.

Varainkeruulupa

Poliisihallitus on myöntänyt Luonnonperintösäätiölle rahankeräysluvan päätöksellään 30.7.2020. Luvan numero on RA/2020/921.

Lupa on voimassa 1.9.2020 alkaen koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kerätyt varat käytetään luonnoltaan arvokkaiden alueiden, etupäässä metsien, ostamiseen ja suojeluun. Varoja käytetään alueiden etsimisen, ostamisen, suojelun ja ylläpidon vaatimaan työhön.