Keittiössä tarvitaan monenlaisia ruoanvalmistusvälineitä ja astioita. Keittiön varustuksen taso riippuu kokista, mutta pienelläkin astiastolla tulee alussa hyvin toimeen.

Alla olevat listat perustuvat ajatukseen, että kotona tehdään ruokaa. Vähemmälläkin varustuksella pärjää, jos ei itse valmista ruokaa.
Joku tulee toimeen parilla kolmella lautasella, toinen tarvitsee puoli tusinaa. Muutama henkilö pärjää melko pienellä astiastolla, ja juhlia varten astioita voi lainata ystäviltä tai käyttää kertakäyttöastioita.

Astiat

  • Matala ruokalautanen
  • Syvä ruokalautanen
  • Pikkulautanen
  • Mukit
  • Juomalasit
  • Kulhot (erikokoisia)
  • Kannu vedelle tai mehulle
  • Pieni kannu (esim. kahvimaidolle, vaniljakastikkeelle tms)
  • Leipäkori
  • Pikkulusikka
  • Ruokalusikka
  • Ruokahaarukka
  • Ruokaveitsi
  • Tarjoilulapio esimerkiksi piirakoille, kakulle tms.
  • Keittokauha
  • Tarjoiluhaarukka
  • Tarjoilulusikka

Työvälineet

  • Pari leikkuulautaa
  • Aaltoteräinen veitsi
  • Sileäteräinen yleisveitsi tai kokkiveitsi
  • Kuorimaveitsi
  • Veitsenteroitin
  • Juuresharja
  • Keittiösakset
  • Juustohöylä
  • Raastinrauta
  • Pari erikokoista kauhaa
  • (Puu)lasta
  • Vispilä
  • Nuolija
  • 1-2 paistinlastaa
  • Siivilä
  • Pari erikokoista ruoanvalmistuskulhoa
  • Mittasarja
  • Kahvimitta
  • Pullonavaaja
  • Tölkinavaaja
  • Pari erikokoista kattilaa tai kasaria
  • Paistinpannu tai paistokasari
  • Uunivuoka
  • Kannellisia säilytysrasioita
  • Patalaput
Jaa sivu