Marsipaanista voi askarrella herkullisia syötäviä joulukoristeita, esimerkkiksi enkeleitä tai eläimiä.

Tarvikkeet:

marsipaania (vaaleanpunaista, keltaista ja valkoista)
syötäviä kakunkoristeita (esim. hopeisia kuulia ja nomparelleja)
voipaperia
hammastikkuja

Possu:

  • Muotoile voipaperin päällä isompi pötkylä vartaloksi. Tee neljä pienempää pötkylää jaloiksi ja paina paikalleen.
  • Pyöritä pallo pääksi ja aseta paikalleen.
  • Litistä pienempi pallo kärsäksi ja lisää parista pienestä suikaleesta saparo ja korvat.
  • Tee nomparelleista silmät ja sieraimet (tai tökkää ne hammastikulla).

Enkeli:

  • Muotoile voipaperin päällä valkoisesta massasta siivet.
  • Tee valkoisesta massasta kolmio enkelin mekoksi ja paina varovasti siipien päälle.
  • Pyöräytä vaaleanpunaisesta pötkylät jaloiksi ja ja käsiksi. Tee myös pää.
  • Muotoile hiukset keltaisesta marsipaanista ja asettele ne paikalleen.
  • Koristele enkelin mekko esim. hopeakuulilla tai nomparelleilla.
  • Tee sädekehä valkoisesta marsipaanista tai hopeakuulilla.
  • Painele hammastikulla enkelille kasvot.

Jaa sivu