Näin keskikesällä ja loppukesästä on taas hyvä aika kylvää toinen kierros salaattia, koska salaatti itää hyvin viileässä!

Keräsalaatti, jäävuorisalaatti, tammenlehtisalaatti, lehtisalaatti… Kuinka montaa erilaista salaattia mahtuukaan maailmaan!Tammenlehtisalaatti on väriltään punainen ja sen lehti muistuttaa nimensä mukaisesti tammen lehteä. Keräsalaatti tekee pehmeää lehteä löysänä keränä. Jäävuorisalaatti on jäävuoren tavoin hyvin kovalehtinen salaatti.

Salaatti on yksi helpoimmista kasveista viljellä, sillä se itää helposti ja nopeasti eikä vaadi paljoa lämpöäkään. Se itää parhaiten viileässä, joten ihan kuumimpaan kesäaikaan sitä ei kannata kylvää.

Teen näin

  • Salaatti pitää kuohkeasta, multavasta ja vettä hyvin pidättävästä maasta. Lisää maahan hieman yleislannoitetta ja muokkaa hyvin.
  • Kylvä salaatti 1 cm:n syvyyteen vakoihin 5-10 cm:n välein. Jätä vakojen väliin noin 25 cm.
  • Kastele säännöllisesti, sillä kuivuus aiheuttaa salaattiin kitkerää makua.
  • Kitke rikkaruohot aikaisessa vaiheessa.
  • Satoa saat korjata noin kuukauden päästä kylvöstä. Kerää sato ämpäriin ja huuhtele nopeasti kylmässä vedessä multa pois. Voit säilyttää salaatinlehtiä muovipussissa jääkaapissa.

Jaa sivu