Ruokakaupassa
Sanonta ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pätee ruokavarastojenkin täydentämiseen.
Suunnittelu säästää kokin euroja ja aikaa.
Laadi kauppalista
- Mieti muutaman päivän syömiset.
 - Tee ensin kaappitsekki ja laadi sitten ostoslista.
 
Miksi ostoslista?
- tarvittavat raaka-aineita on kokkaushetkellä kotona
 - ei tuoda turhaan tavaraa kaupasta.
 - ei soruta ostamaan ylimääräistä tai turhaa niin helposti kuin listaton ostaja.
 - eurot säästyvät seuraavaan kertaan.
 
Tarkkaile hintoja
Samaan tarkoitukseen sopivia tuotteita voi olla useita. Vertaile kaupassa hintoja. Vertailua helpottaa yksikköhinnat esim. kilo- ja litrahinnat. Muista myös kurkata raaka-aineita, kun vertaile samanlaisia tuotteita keskenään.
Seuraa sanoja, kurkista kyljestä
Elintarvikepakkauksiin on merkitty monenmoista hyödyllistä tietoa.
Hae jokin elintarvikepakkaus ja tutki sen kääreitä.
Nämä pitäisi löytyä:
- Nimi
 - Ainesosaluettelo
 - Valmistajan, valmistuttajan, pakkaajan, maahantuojan, markkinoijan tai myyjän nimi ja osoite
 - Tuotteen viimeinen myyntipäivä tai parasta ennen -päivämäärä.
- Viimeinen myyntipäivä: elintarvike on käytettävä viimeistään tuona päivänä.
 - Parasta ennen: Tuotetta voi käyttää vielä tämän päivän jälkeenkin. Hyväkuntoisen elintarvikkeen voi siis myydä tai käyttää parasta ennen -päivämäärän jälkeenkin. Arvioi aistein käyttökelpoisuus: Katso, haista ja maista
 
 - Sisällön määrä
–Kestävästi kotiin
- Ota kori, kassi tai reppu mukaan kauppareissulle, vältä turhan muovikassin ostamista. Ohuet kestokassit mahtuvat hyvin taskuunkin.
 - Hedelmille ja kasviksille voit ostaa tai tehdä itse kestopussit, joissa ne voi punnita ja tuoda kotiin.
 - Kylmälaukku on kesäshoppaajan välttämätön varuste!
 - Pakkaskeleillä suojaa yrtit, kuten tuore basilika, ja kurkku kylmältä.
 - Kylmäsäilytystä vaativat elintarvikkeet kotona heti jääkaappiin tai pakastimeen.