Pikkukokkikerhot

Marttojen Pikkukokki-kerhossa opetellaan kodintaitoja, kuten ruoanlaittoa ja leipomista. Perustaidot tulevat tutuiksi hauskasti ja mielenkiintoisesti yhdessä puuhaten.

Kokkauksen lisäksi Pikkukokki-kerhossa mm. katetaan pöytä, tiskataan astiat ja siistitään keittiö. Kerhossa keskustellaan rahankäytöstä, kuluttamisesta ja oman huoneen siivoamisesta.

Teemoihin sopivat askartelut ja pienet retket tuovat mukavaa vaihtelua ohjelmaan.

Kerhossa voidaan suorittaa pikkukokkien taitoavaimia. Tehtäviä tekemällä saat itsellesi taitoja ja kokemusta kodin puuhiin.

Miten pääset mukaan Pikkukkokki-kerhoon?

Jos haluat mukaan marttojen Pikkukokki-kerhoon, pyydä vanhempiasi ottamaan yhteyttä kotiasi lähellä olevaan marttapiiriin. Marttapiirien yhteystiedot löytyvät marttojen nettisivuilta www.martat.fi.

Pikkukokin taitoavain-tehtävät

Marttojen Pikkukokki-kerhoissa voit suorittaa taitoavaimia. Jokaiseen taitoavaimeen kuuluu erilaisia tehtäviä. Taitoavain-portaita on kolme:

  1. Pikkuavain
  2. Tietäjäavain
  3. Mestariavain

Ensin suoritat Pikkuavaimen, sitten Tietäjäavaimen ja viimeiseksi Mestariavaimen.

Ja vaikka et olisikaan mukana marttojen Pikkukokki-kerhoissa, voit tehdä taitoavain-tehtäviä kotona tai kavereiden kanssa yhdessä.  Tehtäviä tekemällä opit monia hyödyllisiä ja kivoja taitoja. Jos tarvitset apua tehtävien tekemisessä, pyydä neuvoa joltain vanhemmalta.