Virkatut kivieläimet

Kädentaitoja voi harjoitella lasten kanssa tekemällä erilaisia virkattuja eläimiä liimaamalla ketjusilmukkaketjua kiven tai muun alustan päälle. Näissä eläimissä on tilaa luovuudelle. Värejä vaihtamalla ja luovuutta käyttäen saat vaikka mitä erilaisia eläimiä ja hahmoja.

Ohje ja mallityöt: Laura Hakkarainen
Ohje julkaistu Martat-lehdessä 5/2018

TARVIKKEET:
– Eriväristä villa- tai puuvillalankaa. Voit käyttää erilaisia langanloppuja.
– Pieniä helmiä, pippureita, nappeja, askartelusilmiä, askarteluhuopaa
– EriKeeper- tai Tacky Glue -liimaa tai muuta vastaavaa PVA-liimaa
– Hammastikkuja
– Kivi, pahvinpala, puukiekko tai -pala, säilykepurkin kansi tms.

TEE NÄIN:
Virkkaa valitsemasi värisellä langalla ketjusilmukoita. Sovita ketjusilmukkaketjua valitsemasi kiven päälle. Voit myös käyttää pahvin palaa tai muuta tasaista alustaa.
Kun eläimen vartalo näyttää sopivan kokoiselta, päättele ketjusilmukkaketju. Voit myös virkata pitkän ketjun ja leikata siitä sopivan kokoisia pätkiä saksilla.

Aloita ketjun liimaaminen kiveen keskeltä ja kiinnitä se tiiviiksi spiraaliksi. Hammastikulla saat levitettyä liimaa kätevästi.
Tee eläimellesi silmät askartelusilmistä, pienistä helmistä, napeista tai vaikka pippureista. Suun voit tehdä vaikkapa langanpätkästä ja possun kärsän pienestä napista.
Lisää korvat, jalat, siivet ja muut osat askarteluhuovasta, napeista, ketjusilmukkaketjusta tai langanpätkistä. Esimerkiksi hämähäkin jalat voit tehdä ketjusilmukkaketjusta tai langanpätkistä.
Anna liiman kuivua.