Kylpyhuoneen matto

Johtavatko märät varpaanjäljet kylppäristä olohuoneeseen aina suihkun jälkeen? Astahda ensin kosteutta imevälle pikkumatolle ja jatka sitten matkaa kuivin käpälin.

Käytä työhön parhaat päivänsä nähneitä pyyhkeitä. Kuluneita, haalistuneita ja hiutuneita pyyhkeitä ei mielellään enää ripusta näkyville, mutta mattomateriaaliksi ne ovat aivan omiaan. Valitse kaksi samankokoista käsipyyhettä tai käytä vanhaa kylpypyyhettä, josta voit leikata sopivat palat mattoa varten. Reunakankaaksi sopii käytetty puuvillakangas.

Tarvikkeet

  • kaksi käytettyä käsipyyhettä (mallityössä koko n. 50 cm x 65 cm)
  • pala puuvillakangasta reunakaitaleiksi (jos käytät uutta kangasta, kutista se ensin kastelemalla)
  • ompelulankaa

Tee näin

  1. Leikkaa pyyhkeistä mahdolliset ripustimet ja laput pois. Jos reunoissa on kovat päärmeet, voit poistaa nekin.
  2. Aseta pyyhkeet tarkasti päällekkäin ja kiinnitä ne toisiinsa muutamasta kohdasta nuppi- tai hakaneuloilla.
  3. Mittaa ja piirrä reunoihin tasavälein merkit ja tikkaa suorin ompelein (piston pituus 4 mm) reunasta reunaan kerrokset toisiinsa kiinni. Ommelten väli on 5–10 cm.
  4. Leikkaa puuvillakankaasta 12 cm:n levyiset kaitaleet: 2 x pidemmän reunan pituus sekä 2 x lyhyemmän reunan pituus, lisää lyhyempien kaitaleiden päihin vielä 1 cm:n saumavarat. Taita ja silitä kaitaleiden reunoista 1 cm:n saumavarat nurjalle, silitä kaitaleet vielä kaksinkerroin pituussuunnassa.
  5. Aseta ensin pidemmät kaitaleet yksinkerroin maton nurjalle puolelle noin 5 cm:n päähän reunasta ja ompele taitetta pitkin. Käännä kaitaleet reunan yli oikealle ja ompele kaitaleet vielä oikealta läheltä reunaa. Ompele samoin lyhyemmät kaitaleet mutta taita päistä saumanvarat nurjalle ja tikkaa päät.

Ohje on aiemmin julkaistu Martat-lehdessä 4/2019.