Jumppamattopussi

Matkalla Marttojen metsäjoogaan! Jumppamatto kulkee kätevästi mukana mittojen mukaan tehdyssä pussissa. 

Ompele säilytys- ja kuljetuspussi joogamatolle tai jumppa-alustalle. Materiaali on kosteutta pitävää kevyttä ulkoilukangasta. Vanhasta ulkoilutakista saattaa riittää materiaalia tähän tarkoitukseen. Kun kankaassa on liukas nurja puoli, matto sujahtaa suojaan helposti. Ompele pussiin tasku pikkutavaroille tai juomapullolle ja heijastin. Heilauta säkki olalle tai selkään ja lähde liikkeelle! 

TEKSTI, OHJE JA MALLITYÖ ANJA AALTO 

KOKO: Tarkista oman mattosi koko. Kuvan työssä maton leveys 60 cm ja ympärys rullattuna noin 50 cm. 

TARVIKKEET 

Ulkoiluvaatekangasta 150 cm x 35 cm. Kankaassa on hyvä olla liukas nurja puoli. 

Pala puuvillakangasta taskuun 

Nyöriä tai litteää nauhaa (4,30 m) 

Pala heijastinkangasta 

Ommeltavaa tarranauhaa n. 10 cm 

Iso nappi 

TEE NÄIN 

Taita ja silitä kankaan lyhyisiin sivuihin päärmeet (3 cm:n ulkovara ja 1 cm:n sisävara). Ne ovat samalla pussin suun nauhakujat. Taita ja ompele päärmeiden päihin vielä kapeat päärmeet nurjalle. Leikkaa sivusaumoihin pienet poikittaiset leikkaukset, jotta saat päärmeet asettumaan hyvin. Ompele pussin suun päärmeet. 

TASKU 

Leikkaa tasku (esim. 24 cm x 22 cm). Taita ja ompele taskun suuhun kaksitaitteinen päärme. Ompele nyöristä taskun suuhun nurjalle napin kokoon sopiva lenkki. 

Taita ja silitä 0,5 cm:n saumanvarat taskun ympäri nurjalle. Mittaa taskun paikka, esim. n. 20 cm toisesta nauhakujasta. Kiinnitä tasku ompelemalla ensimmäinen ommel läheltä reunaa ja toinen ommel 0,5 cm:n päästä, saumanvara jää ommelten väliin. Leikkaa kankaasta 3 cm x 3 cm:n kokoinen pala ja huolittele reunat. Aseta pala napin alle nurjalle tueksi ja ompele nappi. 

HEIJASTIN 

Piirrä haluamasi kuvio heijastinkankaan nurjalle puolelle. Mallityössä kuvion idea on otettu taskukankaasta. Leikkaa kuvion osat irti ja asettele taskun alapuolelle. Laita hieman tekstiileille sopivaa limaa kuvion keskikohtaan, nuppineuloista jää reikiä. Ompele kuviot kiinni läheltä reunaa. 

NYÖRIT 

Leikkaa nyöristä kaksi 6 cm:n pituista lenkkiä ja taita ne kaksinkerroin. Taita pussikangas oikeat puolet vastakkain ja päärmeet päällekkäin. Aseta nyörilenkit sauman sisälle n. 6 cm taitteelta, leikatut reunat saumanvarojen kanssa samalle tasalle. Ompele ja huolittele sivusaumat, vahvista edestakaisompeleilla lenkkien kohdat ja pussin suu. Taita pohjan kulmat ja ompele niihin poikittaiset ompeleet. 

Leikkaa kaksi nyöriä, kummankin pituus on kaksi metriä. Pujota ensin toinen nyöri pohjan lenkistä, sitten nauhakujaan ensin toiseen suuntaan ja palaa toisen reunan nauhakujaa pitkin takaisin, solmi nyörin päät hevosenhäntäsolmulla. Pujota toinen nyöri toiselta puolelta pussia samoin, mutta päinvastaiseen suuntaan. 

VINKKI: VYÖ JUMPPAMATOLLE 

Ompele puuvillakankaasta vyö jumppamatolle: Leikkaa 14 cm x 55 cm:n kokoinen kaitale. Taita päistä 1 cm:n saumanvarat nurjalle. Taita ja silitä kaitale pituussuunnassa kaksinkerroin, taita vielä reunat keskelle. Ompele kaitaleen ympäri. 

Leikkaa tarranauhasta 8 cm:n pituinen pala. Ompele tarranauhan toinen osa kaitaleen toiseen päähän ja toinen osa kaitaleen vastakkaiseen päähän, eri puolelle, kuin äsken ompelit. 

HUOM! Tarkista mitat oman mattosi mukaan.