Herkkuja jouluruokien tähteistä

Jouluksi tulee helposti varattua hiukan liikaa ruokaa. Pienistäkin tähteeksi jääneistä ruoka-annoksista voi tehdä uuden ruoan, esimerkiksi porkkanalaatikosta tai rosollista keiton, sillistä uunikiusauksen tai riisipuurosta vuokaleivän. Tässä joitain ehdotuksia, mihin jouluisia ruoantähteitä voi käyttää.

Porkkanalaatikkoblinejä, ohukaisia, kasvispihvejä, rieskoja, sämpylöitä, sosekeittoa
Lanttulaatikkoperuna-lanttusosekeittoa, rieskoja, lanttukukkosia
Rosollikasvispihvejä, kasvissosekeittoa
Sienisalaattilettuja, blinien täytteeksi, sosekeittoon silmäksi, sienikeittoa
Lohipastaa, kiusausta
Sillikiusausta
KinkkuJoulukinkun hävityspiirakka, hävikkikeitto, Kinkku-perunamunakas, juures-kinkkukiusausta, italiansalaattia, hernekeittoa, pitsaa, lämpimiä voileipiä,
 kinkku + rosolli -> gratiini – kastike: piparjuurituorejuustoa (125 g) + ¾ dl maitoa, 2 valkuaista vaahdoksi vatkattuna + 2 dl juustoraastetta + ripaus mustapippuria, 200- asteisessa uunissa noin15–20 minuuttia
Juustotpakastimeen raasteena, lämpimiä voileipiä, piirakoihin, juustokeitto
Hedelmäthedelmäsalaattiin, lämpimät kasvikset
Riisipuurovanukas, (pata)leipä, Ahvenanmaan pannukakku, riisipuuroarancinit, riisipuurokakku