Jouluksi tulee helposti varattua hiukan liikaa ruokaa. Pienistäkin tähteeksi jääneistä ruoka-annoksista voi tehdä uuden ruoan, esimerkiksi porkkanalaatikosta tai rosollista keiton, sillistä uunikiusauksen tai riisipuurosta vuokaleivän. Tässä joitain ehdotuksia, mihin jouluisia ruoantähteitä voi käyttää.

Porkkanalaatikko: blinejä, ohukaisia, kasvispihvejä, rieskoja, sämpylöitä, sosekeittoa
Lanttulaatikko: peruna-lanttusosekeittoa, rieskoja, lanttukukkosia
Rosolli: kasvispihvejä, kasvissosekeittoa
Sienisalaatti: lettuja, blinien täytteeksi, sosekeittoon silmäksi, sienikeittoa
Lohi: pastaa, kiusausta
Silli: kiusausta
Kinkku: juures-kinkkukiusausta, salaattia, kinkkupiirakkaa, hernekeittoa, pitsaa, lämpimiä voileipiä
kinkku + rosolli -> gratiini – kastike: piparjuurituorejuustoa (125 g) + ¾ dl maitoa, 2 valkuaista vaahdoksi vatkattuna + 2 dl juustoraastetta + ripaus mustapippuria, 200- asteisessa uunissa noin15–20 minuuttia
Juustot: pakastimeen raasteena, lämpimiä voileipiä, piirakoihin, juustokeitto
Hedelmät: hedelmäsalaattiin, lämpimät kasvikset
Riisipuuro: vanukas, (pata)leipä, Ahvenanmaan pannukakku
Jaa sivu