Kestävän kehityksen sitoumus

Sinut on haastettu mukaan! Toteutetaan yhdessä kestävämpi tulevaisuus. Valitse alla olevasta lomakkeesta yksi tai useampi tavoite johon olet valmis sitoutumaan.

Marttaliiton tekemä sitoumus on osa kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumusta, joka on yhteinen pitkän aikavälin tahtotila tulevaisuuden Suomesta. Sitoumuksen takana on kestävän kehityksen toimikunta. Idea on yksinkertainen – konkreettisia tekoja, mitattavia tuloksia.

Kerromme sitoutuneiden määrästä ja lopullisista tuloksista Martat-lehdessä sekä Marttojen kotisivuilla. Voit seurata sitoumuksen edistymistä myös www.sitoumus2050.fi -sivuilta.


Garderobi-sitoumus

  • Vaatteiden ympäristövaikutusten vähentämiseksi tärkeintä on pidentää vaatteiden käyttöikää: ekologisin vaate siis löytyy jo kaapistasi. Hanki siksi vaatteita harkiten ja vain todelliseen tarpeeseen. Harkitse, voitko hankkia vaatteen käytettynä, tai lainata tai vuokrata vaatteen, jota tarvitset vain harvoin. Hankkiessasi vaatteita, etsi tietoa tuotteen ja tuotantoketjun vastuullisuudesta. Tarkista, onko vaatteella kolmannen osapuolen antama vastuullisuussertifikaatti, esimerkiksi Reilun kaupan merkki. Ole aktiivinen ja etsi tietoa konkreettisista toimenpiteistä - älä tyydy ympäripyöreisiin vastuullisuusviesteihin tai epämääräisiin lupauksiin.
  • Ekologisin vaate on se, joka pysyy käytössäsi pitkään. Siksi on tärkeää huoltaa vaatteita oikein ja pidentää käyttöikää myös korjaamalla tai korjauttamalla pienet viat. Kiinnitä huomiota materiaalin laatuun ja hoito-ohjeisiin jo hankintavaiheessa, jotta et vahingossa hanki vaatetta, jota ei esimerkiksi voi vesipestä.